https://drive.google.com/file/d/1_SO19Ki6BjwVedIQ9BUhoA8VFdgFd5NN/view?usp=sharing
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Maternidad subrogada versus vientres de alquiler ( más material para preparar la representación de roles)
Después de entender cuáles son las técnicas que se usan en reproducción asistida ( inseminación artificial, fecundación in vitro, ...
-
https://drive.google.com/file/d/1s6DbgWupSmERz5XCJvkhtOznlE0aSZ_4/view?usp=sharing
-
El estrés es un estímulo que genera nuestro cuerpo delante de una situación peligrosa. Hay dos tipos de estrés: el estrés agudo, al que de...
-
Ahora que ya están subidos los trabajos de todos los de la clase, lo primero felicitaros porque en general está muy bien lo que habéis he...
Marina Medina
ResponderEliminarMe ha parecido sumamente interesante, es curioso ver como el mismo tema se gestiona de maneras totalmente diferentes al rededor del mundo llegándolo a prohibir o no. Tampoco sabia que este tipo de embarazos podían ser altruistas o desinteresados, siempre había tenido la idea de que eran formas de ''negocio'', es decir, formas de obtener dinero ( dejando al margen la opinión ética o moral sobre el tema)
Me parece que Alex ha sabido explicar el tema muy correctamente y de manera interesante para el lector. Es un muy buen trabajo.
Pol Culla: Han habido muchos problemas legales con esta técnica del embarazo subrogado?
ResponderEliminarHola Pol. Sí que han havido problemas con el embarazo subrogado, y aqui en Catalunya también.Se han dado casos de denúncias y juicios. El caso en España que más ha dado de hablar es el caso de una modelo que tuvo un hijo en otro pais utilizando el embarazo subrogado por el simple hecho de no perder su forma de su barriga durante un tiempo.
EliminarBuenas Mendez, tu trabajo me ha parecido muy interesante. Antes de leer este trabajo ya tenía una pequeña idea de lo que suponía el embarazo subrogado, pero no había visto todas las posibilidades que este tiene. No sabía que había gente, como tú dices, altruista, que se ofrece voluntariamente para poder proporcionar a esta familia infertil un embrión. No sé si puede ser una buena comparación o no, pero yo al pensar en esto lo relaciono con los animales. Me explico: yo en el tema de los animales estoy en contra de la cría y a favor de la adopción. Esto lo relaciono con el embarazo subrogado, porque yo pienso que, con la cantidad de niñ@s que deben estar sin padres y deben haber sido abandonados por ellos, no veo la necesidad de crear otra vida. Igual que con los perros : para que criar perros cuando en refugios cientos y cientos mueren a diario sin una familia. También es cierto que si tú adoptas, estos niños no tienen aspectos genéticos de la madre y del padre, pero yo creo que esto, a lo largo de los años, la sociedad debería cambiar y no pensar tanto en un hijo como algo que tiene tus genes, sino algo a lo que tú quieres por encima de todo. Es como pensar que un perro de cría con el pelo blandito, blanco y liso lo vas a querer más que un perro de color negro con el pelo no tan liso que ha estado adoptado. Muchas gracias por tu trabajo, porque la verdad es que da mucho que pensar. No me posiciono en ninguno de los dos bandos porque, para poder dar una opinión totalmente segura de ella, tendría que darle muchas vueltas.
ResponderEliminarBuenos dias Sergio, estoy totalmente de acuerdo con tu reflexión de comparar los perros con los humanos, porque al final todos somos animales y todos merecemos tener una familia, así quee creo que la dopción es una muy buena opción.
Eliminarhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXqM3ALWGzlOd1EZujDvGMgor9zlh2beXEED86fHCbMEt2ig/viewform?usp=sf_link
ResponderEliminarBon dia Àlex, crec que és un treball molt interessant ja que actualment no se'n parla molt sobre el tema. No sabía que hi havia tants tipus d'embarassos subrogats i menys l'altruista, cosa que m'ha sorprès. Personalment, crec que l'embaràs subrrogat altruista no està malament ja que és la gestant la que ho fa perquè ella vol i sense res a canvi.
ResponderEliminarMar Lara: Si el embarazo subrogado es altruista, también estas en contra?
ResponderEliminarHola Mar.En el cas que sigui altruista segueixo estan en contra perquè crec que es seguix utilitzant el cos d'una persona per treure un rendiment, no és un rendiment econòmic però és un rendiment personal. Crec que es una altra forma d'explotació , sigui altruista o no i crec que la societat ha de avançar cap a la prohibició de l' embaràs subrogat.
EliminarEn el cas de l'embaràs subrogat tradicional, si s'utilitza la tècnica de la inseminació artificial, la mare donant que més tard es queda amb el nadó no té cap mena de relació genètica amb el fill no?
ResponderEliminarHola Elia, la mare sí que tindria relació genètica, ja que la mare que després es queda amb el fill es qui aporta els òvuls.
EliminarHola Àlex, m'ha agradat molt el teu treball em sembla un tema molt interessant. En la meva opinió en la maternitat subrogada, la dona lloga el seu cos, normalment sota algun tipus de coacció, convertint aquesta pràctica en una nova forma de explotació i tràfic de dones, amb l'agreujant de que el nen és utilitzat com a producte comercial i objecte de transaccions econòmiques. Així doncs l'objectiu de la maternitat subrogada no és pel bé de l'infant sinó el de satisfer el caprici o el desig d'uns adults de ser pares a qualsevol preu. És per aixó que encara que sigui un embaràs subrrogat altruista en el qual la mare vol per voluntat propia dur a terme l'embaràs segueix sense semblar´me una forma ética de formar una família, ja que vulnera els drets de la dona i del nen.
ResponderEliminarAnna Marín: El teu treball està molt ben explicat, has fet que sigui fàcil d’entendre. És un gran treball!
ResponderEliminarPersonalment, considero que no és ètic, crec que de tots els tipus d’embarassos subrogats que pot haver, molt pocs és fan de manera voluntària, sense ànim de lucre (altruista). Crec que la gran majoria de mares subrogades ho fan perquè necessiten els diners ja que estan passant una situació econòmicament difícil, o perquè estan en mans d’alguna màfia, degut als preus tant alts, aquest és un tractament molt exclusiu. En tot cas, és una violació als seus drets.
Portar un nen al teu úter no és fàcil, ha de ser un procés complicat, tant física com psicològicament, doncs crec que això empitjora quan només néixer el nen/a, has d’oblidar-te d’ell per sempre i “entregar-lo” als seus pares. La mare subrogada ho ha de passar molt malament, un embaràs comporta moltes coses, molts canvis, dolors al cos... no és simplement esperar nou mesos i desfer-te d’allò.
Com dius a la teva opinió personal, hi ha altres mètodes per ser pares i no explotar a cap persona, com l’adopció, que a més a més estàs salvant una vida, per tant em posiciono en contra de l’embaràs subrogat.
Hola Mendez, m'ha semblat molt interessant la teva feina, em sembla que està molt ben explicat ja que ho he entès tot amb molta facilitat. La meva opinió personal és que si la gestant de el nadó està totalment convençuda i és conscient de les conseqüències físiques que pot tenir (tant en el seu primer embaràs com si no ho és) dons si s'hauria de permetre i legalitzar, és clar que en el món on vivim és pràcticament impossible saber si la gestant ho fa perquè vol, que està convençuda entre d'altres. Per tant, com que mai podríem estar segurs que la gestant no es veu obligada trobo bé que s'ilegalitzi.
ResponderEliminarHola Alex. Trobo que és un tema molt ben escollit ja que sempre dóna molta corda per parlar-ne.
ResponderEliminarEntenc el teu posicionament i no prenc rectificar-lo, però en cas de ser una dona no fèrtil i sense interés en l'adopció, trobaries ètic que es portés a terme la pràctica tradicional? (clar que de manera legal i amb confirmació total de la gestant subrogada).
En cas que es produïs, i el nen o nena creixés coneixent a la mare genètica, ho trobaries ètic?
Bones Gemma, no ho trobaria ètic perquè trobo que és jugar a ser deus, i deu no existeix fins que es demostre el contari, és a dir, no trobo ètic que les persones puguem decidir o inclús obligar que una altra persona tingui un fill i després ens l'entregui. En resposta a la segona pregunta, crec que sempre se li hauria de donar la oprtunitat al fill de poder veure la seva mare de part, però si aquest fill quan es fa gran decideix no voler veure-la, doncs s'hauria de respectar la seva ipinió.
EliminarMartí: El PowerPoint està molt bé, he trobat molt interessant com en diverses zones del món canvia la legalitat.
ResponderEliminarPorque los precios son tan elevados?
ResponderEliminarBon dia Gisee, els preus són elevats perquè és una tècnica molt dificil de dur a terme, sobretot perquè en molts paisos és ilegal. Un altre motiu, es que hi han poques empreses que ofereixen aquest servei, per tant tenen un monopoli i només pot utilitzar aquesta tècnica la gent que pertanyi a un grup social elevat.
EliminarHola Alex, em sembla un tema molt interessant i del qual hi han moltíssimes opinions. M'ha agradat que fiquessis els preus per poder veure el cost aproximat d'aquesta pràctica.
ResponderEliminarDes de la meva opinió, crec que la maternitat subrogada és un procés que hauria d'estar legalitzat, per lo tant s'entén que estic a favor. Si que és veritat que molta gent ho considera una explotació de la dona, però jo penso una mica diferent.
Òbviament estic en contra de l'explotació de la dona i de utilitzar-la com una maquina, per això no em sembla bé les dones pobres que s'ofereixen a aquesta pràctica per obtenir els diners i acaben sent una fàbrica de nens. Però per altra banda hi han dones que s'ofereixen a aquest mètode gratuïtament o amb el cost pagat de les complicacions mèdiques i tot això. Crec que voluntàriament i estant-hi d'acord la dona, és algo totalment ètic voler ajudar a una família i proporcionar-lis un nadó. Hem de pensar que es pot realitzar altruistament i que encara que se li proporcionin diners a ella, a una dona que dóna òvuls també se li paga i no està considerat no ètic ni com que una dona sigui una maquina.