https://drive.google.com/file/d/1E0qx8N1i3QbMrbfzzt02o12_0lGHh3Eg/view?usp=sharing
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Maternidad subrogada versus vientres de alquiler ( más material para preparar la representación de roles)
Después de entender cuáles son las técnicas que se usan en reproducción asistida ( inseminación artificial, fecundación in vitro, ...
-
https://drive.google.com/file/d/1s6DbgWupSmERz5XCJvkhtOznlE0aSZ_4/view?usp=sharing
-
El estrés es un estímulo que genera nuestro cuerpo delante de una situación peligrosa. Hay dos tipos de estrés: el estrés agudo, al que de...
-
Ahora que ya están subidos los trabajos de todos los de la clase, lo primero felicitaros porque en general está muy bien lo que habéis he...
Hola Gemma, tu tema me ha parecido muy interesante, desconocía de muchos detalles sobre el y me ha parecido muy interesante y fácil de entender. Me parece que es muy completo y que esta muy bien explicado. Me ha resultado muy curioso que existan contracciones indoloras cuando normalmente al pensar en esa palabra solo se piensa en dolor ajjaja. La parte hormonal del trabajo a sido muy esclarecedora y sinceramente creo que es un gran trabajo.
ResponderEliminarTrobo molt curiós la quantitat d’hormones que intervenen durant el procés de l’embaràs i com aquestes afecten als nostres estímuls i canvis corporals. Està clar que una quantitat adequada d’aquestes hormones permet que tots els processos de la reproducció es donin. Són importants per a la menstruació (necessària per a que l’òvul de la dona sigui fecundat) i a l’hora del part com bé has explicat. Durant el desenvolupament de l’embrió i més tard el fetus, un desequilibri hormonal podria suposar algun problema cap a ell, causant així alteracions cromosòmiques, falta o mal desenvolupament d’algunes estructures corporals, problemes intel·lectuals després del naixement, etc. Per tant, cal donar suficient importància a aquestes hormones ja que són les encarregades de tota la regulació del nostre cos i un quantitat desproporcionada podria ser fatal per al nostre cos.
ResponderEliminarAlex Mendez. M'ha semblat un treball super interessant i molt ben explicat. No sabia que tantes hormones controlaven les contracccions. LLegint el treball m'ha sorgit un dubte. En el cas que hi hagi un augment de les hormones encarregades de les contraccions, estariem parlant d'un embaràs prematur?
ResponderEliminarHola!
EliminarGairebé sempre el fet causant dels parts prematurs és difícil de saber. Bastants cops és degut per mares fumadores o que han estat bevent alcohol, o per infeccions que impliquen el trencament de membranes fetals i acaben provocant el part prematur.
En cas de ser un part prematur causat per l'alteració d'hormones, més que per l'augment desmesurat d'aquestes, seria causat per l'avançament de secreció d'elles. És per això que en mares que ja n'han patit un, als següents embarassos se'ls hi subministra setmanalment progesterona, que com he comentat, no es causant de contraccions de part.
Webs d'informació: https://medlineplus.gov/spanish/ency/patientinstructions/000486.htm
https://www.reproduccionasistida.org/parto-prematuro/#causas
Bon dia!, aquest tema em sembla molt interesant i no sabia que tantes hormones hi participessim a l'hora del part, penso que has fet un bon treball perquè està super ben explicat i s'ha entès tot.
ResponderEliminarBuenas Gemma, me ha parecido muy interesante tu trabajomñ. Ya tenía una pequeña idea de cómo era la evolución del parto, ya que, al haber estado mi hermana embarazada, estuve buscando información para saber cómo evolucionaba. Es impresionante la cantidad de hormonas que intervienen, no sabía que intervenían tantas. El desajuste de estas hormonas sería muy contraproducente tanto para la madre como para el embrión, por eso es necesario tenerlas niveladas, para asegurar su nutrición y desarrollo correcto. Ha sido curiosa también la diapositiva de los tipos de contracciones,no sabía que existía la contracción Braxton Hicks a los 5 meses, pensaba que solo habían contracciones a la hora del parto. Pensando en los partos prematuros, me preguntó si estos partos antes de tiempo son debido a una secreción adelantada de las hormonas que favorecen las contracciones del parto, o es por otras causas más complejas que van más allá de las hormonas. Muy interesante tu PowerPoint y gracias por la información.
ResponderEliminarHola Sergio!
EliminarSí que es verdad que sin la secreción anticipada de las hormonas no se podría llevar a cabo el parto (prematuro o no), pero no tiene porqué ser la causa.
La duda de Alex es similar a la tuya, espero que entre esto y lo que le he respondido a él te haya aclararado. Aún así, me adentraré más sobre el tema en el vídeo ya que veo que causa interés y dudas.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmxpsGneBjun1S176XkWobwCAdp65BaYhEMiJsT9AE_aJ8bg/viewform?usp=sf_link
ResponderEliminarHola Gemma, potser sono una mica burro, però... Si el que es necessita és dil·latar el úter, per què es contrau?
ResponderEliminar(Pregunta fàcil)
Hola Bruno!
EliminarLes contraccions afavoreixen la posició correcta i l'impuls del bebè. En quant el bebè es posiciona, la contracció de l'úter cada poc temps implica seguir empenyent-lo de manera que es dugui a terme la dil.latació del coll uterí (es duu a terme l'expressió del "borrament" del coll uterí).
Hola Gemma, m'ha agradat molt el tema que has tractat en el teu treball. Em sembla molt curiós totes les hormones que poden participar en les contraccions per ajudar a que l'úter s'estovi i es dil·lati per afavorir l'espai per al nadó. També em sembla molt interessant i increïble com el nostre úter pot augmentar tan el seu tamany i poder suportar tan de pes amb lo petit que sembla.
ResponderEliminarTambé m'ha sorgit un dubte. Es possible tenir contraccions molt avanç del 5è mes a causa d'algun problema o algo?
ResponderEliminarabans***** :)
EliminarHola Júlia!
EliminarNo és usual que apareguin cobtraccions prèvies a quan s'han de donar les Braxton Hicks. Tot i així, un desequilibri d'hormones els mesos inicials podria provocar un avort o un adelantament de l'embaràs (prematur). Per tant, és perillos, i per tant s'ha d'anar urgentment a l'hospital.
Hola Gemma!!
ResponderEliminarGracias a tu explendido trabajo este tema me ha quedado muy claro, llvaba tiempo sin ver a alguien que lo explicara tan bien. Muchas gracia y espero que sigas a si!!!
RESPOSTES FORMULARI
ResponderEliminara) Quines són les funcions bàsiques de les contraccions? (pots marcar-ne més d'una)
-Estovar l'úter i dil·latar el coll uterí
-Facil·litar major fluix sanguini
b)Les contraccions de Braxton Hicks...
-Augmenten de manera progressiva
c)L'adrenalina en el part, deguda a estrés...
-Seria capaç d'estancar el part
d)La hormona oxitocina...
-És produïda per la mare i darrerament pel fill
A la primera pregunta {QUINES SÓN LES FUNCIONS BÀSIQUES DE LES CONTRACCIONS}, tothom ha coincidit en que una de les dues respostes era "Estovar l'úter i dil·latar el coll uterí", però 1 persona de les 14 que han votat sha equivocat en l'altra, i en comptes de dir que "Faciliten el fluix sanguini", ha votat "Augmenten la capacitat de l'úter"
EliminarRespecte la segona pregunta, {LES CONTRACCION DE BRAXTON HICKS...} el 92,9% ha respost correctament "Augmenten de manera progressiva, menys un 7,1% que ha votat "Arriba un moment que són seguides".
A la tercera pregunta {L'ADRENALINA EN EL PART, DEGUDA A L'ESTRÉS}, un 92,9% ha respost correctament que "Seria capaç d'estancar el part", i un 7,1% ha respost erròniament que "Provocaria un part adelantat"
A l'última pregunta {LA HORMONA OXITOCINA...} un 85,7% ha respost correctament que "És produïda per la mare i darrerament pel fill", i un 14,3% ha respost incorrectament que "És produïda per la hipòfisis (mare)"