Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Maternidad subrogada versus vientres de alquiler ( más material para preparar la representación de roles)
Después de entender cuáles son las técnicas que se usan en reproducción asistida ( inseminación artificial, fecundación in vitro, ...
-
https://drive.google.com/file/d/1s6DbgWupSmERz5XCJvkhtOznlE0aSZ_4/view?usp=sharing
-
El estrés es un estímulo que genera nuestro cuerpo delante de una situación peligrosa. Hay dos tipos de estrés: el estrés agudo, al que de...
-
Ahora que ya están subidos los trabajos de todos los de la clase, lo primero felicitaros porque en general está muy bien lo que habéis he...
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-TpZgpe4mnMvdZlEgAvHYOw0oyHHd1t1VZ2Gi7REBRsHriA/viewform?usp=sf_link
ResponderEliminarBon dia Elena, la majoria de gent és Rh+ o Rh-??
ResponderEliminarHola Julia, el Rh+ és més frecuent, tot i així també hi ha persones amb Rh-, que són aquelles que no contenen la poteïna en els eritròcits.
EliminarHola Elena, m'ha semblat molt interessant el teu treball.No estava gens informada sobre aquesta malaltia i m'ha agradat veure com actua aquest caràcter en els nostres gens. Trobo que està molt ben explicat i molt complet i que és molt entenedor. m'ha agradat veure com afecta aquest caràcter tant en el genotip com en el fenotip.
ResponderEliminarHola, m'ha semblat molt interesant el teu treball, mai havia escoltat res sobre el Rh. Una cosa que no he entes és la part de la mare i del nadò. Que intentes explicar?
ResponderEliminarEl que explico en aquest apartat és que, si a l'hora del part passa sang del fetus a la placenta de la mare, llavors fabricaria uns anticossos-Rh que es quedarien dins del plasma sanguini de la mare i això podria afectar al següent embaràs però al nadò nascut no.
EliminarCreo que falta un dato para que se entienda bien la incompatibilidad materno filial: para que se de este supuesto la madre tiene que ser Rh - y el feto Rh +. Mirad en vuestras cartillas de nacimiento y veréis que solo sale el grupo sanguíneo en el caso de que vuestra madre fuera Rh-, si la madre es Rh + no hay ningún problema y no se analiza el Rh del niño cuando nace necesariamente.Comprobadlo.
ResponderEliminarEste comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarHola Elena, m'ha semblat molt interessant el teu treball ja que gairebé no sabia res sobre el Rh. El que més m'ha sorprès ha estat el fet que si el part el fetus li passa sang a la mare això pugui fer emmalaltir amb anèmia en un proper fetus si est últim és de Rh +.
ResponderEliminarHola eleni, m'ha agradat el teu treball. No tenia ni idea que era el Rh i ara ja ho sé. És interessant que el primer fill no li podria passar re però en el segon sí. Trobo que és un treball molt interessant!
ResponderEliminarHola Elena, volia preguntar-te: Per què creus que es necessita aquest tipus de protecció contra altres cèl·lules sanguínies humanes?
ResponderEliminarEs necessita aquest tipus de protecció ja que quan hi ha antigens diferents als que no està acostumat a detectar, aquest sistema inmunitari els rebutja i fa malbé les cèl·lules.
ResponderEliminar
ResponderEliminarSOLUCIONS QÜESTIONARI
1-El factor Rh és:
b) caràcter controlat per un gen amb dos al·lels
2-El Rh negatiu (digues la correcta)
b) els al·els seràn recessius
3-Per què s’han de controlar els grups sanguinis a l’hora de fer transfusions?
d) perque una persona amb Rh no tolera l’antigen
4-Quin grup sanguini no conté glucoproteïna?
d) 0